Ik zit al heel lang op allerlei blogs te lezen. Met name over voeding. En regelmatig wordt deze pan besproken. En dit is voor mij meer nostalgisch, dan echte noodzaak. Want ik heb 2 ovens :-) Maar ik heb al eerder gezegd; ik heb een zwak voor apparaten in de keuken. Nu is dit geen apparaat, maar een pan...maar toch. Een gadget.
Al een hele tijd loop ik alle kringlopen en rommelmarkten af (ook als ik geen wonderpan zoek hoor), maar ik kon hem maar niet tweedehands vinden. Op marktplaats staat deze wel, maar dan betaal je er altijd nog ruim 20 euro, zo niet 30 euro voor. En ik wist al dat ze nieuw 45 euro kosten.En dan koop ik toch liever voor 2 tientjes extra een hele nieuwe. Maar dat is persoonlijk. Uiteindelijk heb ik deze dus via de website gekocht, maar omdat ik die dag toch in Apeldoorn moest zijn om een fotolens op te halen, heb ik de pan afgehaald bij de firma.
Dus gisteravond de pan uit de doos gehaald. Ik had hem dinsdag al gekocht, maar nog geen tijd gehad om deze uit te proberen. Om te voorkomen dat ik goede ingrediƫnten zou verknoeien, eerst maar een ("chemisch") cake uit de winkel voor 0,79 euro. (waar alleen maar water bij hoeft (?), maar die dan toch akelig lekker blijken te zijn). En dat bleek maar goed ook, want ik had de pan niet goed af gewassen voor gebruik. Er kwamen nog aluminiumresten af. Maar goed, dat wist ik toen nog niet. Ik heb het beslag gemaakt, alles in deze binnenpan gedaan. Binnenpan in de buitenpan gezet. Deksel erop, vlam eronder en wachten. Tja, hoelang duurt zoiets. Uiteindelijk te lang, vond ik. Maar goed, het bleek dat ik de vlam best hoger had mogen zetten. Maar alles moet je leren. En ik had er wel 2 pakken in kunnen doen. Het blijkt toch een behoorlijk grote pan te zijn.
Best mooi toch? En behalve een beetje aluminium, dat we grotendeels hebben verwijderd natuurlijk, een heerlijke kruidkoek. De pan is nu heel, maar dan ook heel goed schoon gemaakt. En deze week maar eens een gewone cake maken van onze eigen eieren. Lekker. Stiekem ook wel weer leuk dat de herfst er aan komt. Dan bak je ook weer meer.
Tijdens dit blog typen, staat er al weer een brooddeeg te rijzen op de kachel. De bieten uit eigen tuin staan gaar te koken, zodat ik deze vanavond kan invriezen. En onze "pietertje" (de haan die we voor de vakantie hebben laten slachten) ligt in het water om lekker bouillon te trekken. Er liggen nog een paar enorme courgettes te wachten voor de soep. Niemand lust hier eigenlijk echt courgettes, maar als soep vind ik het nog wel lekker. Dus het wordt een hele diepvries vol met bakjes soep voor mijzelf. "Help Jan Splinter door de winter", haha. Leuk he, zo je eigen eten maken? Tja, nu weer aan het werk. Even het brood afbakken. De kinderen komen zo thuis. Ze hebben een tafeltenniswedstrijd, uit tegen Nunspeet. En als ze dan thuiskomen, lekker vers gebakken brood. Dan vinden ze zo lekker. Ik denk met een bordje tomatensoep en kruidenboter (ja, ook allemaal zelf gemaakt :-) )
Geen opmerkingen:
Een reactie posten